Στο κατάμεστο θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα» μέσα στο αναμορφωμένο άλσος Περιστερίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30-06-2012, μουσικό αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου, όπου συμμετείχαν εξαίρετοι καλλιτέχνες της μουσικής μας παράδοσης όπως οι Χρόνης Αηδονίδης, Λάκης Χαλκιάς, Σοφία Παπάζογλου, Καίτη Κουλιά, Χρήστος Τσιαμούλης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου στην ομιλία του τόνισε τη σημασία του πολιτισμού ως συνεκτικού στοιχείου της κοινωνίας μας, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού οφείλει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη προωθώντας την παράδοσή μας, τις αρχές και αξίες μας, την παιδεία, τη δημιουργία με δράσεις και εκδηλώσεις, όπως η συγκεκριμένη. Η Δόμνα Σαμίου ανέδειξε με το δικό της τρόπο το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι, αφήνοντας μια σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος. Παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καράμπελας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Δυτικής Αθήνας Βασίλης Γιαννακάκος, Ιωάννα Πανταλάκη, Αλέξανδρος Σαμόλης, Στέλιος Μαριδάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Περιστερίου, διευθυντές των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας. Τη ΔΗΜ.ΑΡ εκπροσώπησε ο Τ. Δαρσινός. Παρευρέθη, επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Περιστέρι Μαζί» Γ. Βαθιώτης.