ΕΟΠΥΥ
Με στόχο την αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης προς τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 09-05-2013, συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Κώστα Παπαντωνίου και του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ελευθέριου Παπαγεωργόπουλου στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιωάννης Βλάχος, Στέλιος Μαριδάκης, Ιωάννα Πανταλάκη – Ανδριανοπούλου.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα:

  1. Η υποστελέχωση των τοπικών μονάδων Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η διοικητική υποστήριξη των αντίστοιχων Υπηρεσιών.
  2. Η σχεδιαζόμενη πολιτική για συγχώνευση- κατάργηση των μονάδων Υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας από την Κεντρική Διοίκηση, τα κριτήρια και η απαίτηση συμμετοχής σε αυτές τις πολιτικές.
  3. Οι ανάγκες που προέκυψαν μετά την ενοποίηση των Ταμείων για τους ασφαλισμένους και η εξέταση των δυνατοτήτων για καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες (άμεση προσβασιμότητα, ίση μεταχείριση κτλ).
  4. Η αντιμετώπιση των χρεών του Οργανισμού με χρηματοδότηση από πόρους που προέρχονται από εξορθολογισμό των δαπανών του, αλλά και συνεχούς και συνεπούς χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος συμφωνήθηκε, στα πλαίσια του διαλόγου και της συνεννόησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας που θα καταγράψει βήμα – βήμα, χωρίς αιφνιδιασμούς και μονομερείς αποφάσεις, τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας και τις λύσεις που πρέπει να δρομολογηθούν.