Η διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας, προσανατολισμένη στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της περιοχής επιδεικνύει ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της Υγείας. Αν και δεν έχει αρμοδιότητα ορισμένη από τον νόμο για το συγκεκριμένο ζήτημα, αντιλαμβάνεται την ευθύνη να παρέμβει με στόχο την επίλυση των πολλών προβλημάτων. Από τους πρώτους μήνες της θητείας της, πραγματοποίησε επισκέψεις σε όλα τα Νοσοκομεία και σε αρκετές υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, συμμετείχε σε συσκέψεις φορέων και ήταν παρούσα σε όλες τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Διαπίστωση όλων των φορέων και των πολιτών με τους οποίους ήρθε σε επαφή  ήταν ότι η Δημόσια Υγεία στην Δυτική Αθήνα έχει υποστεί μεγάλη υποβάθμιση. Στην μνημονιακή λαίλαπα που προηγήθηκε  έχει σχεδόν  κλείσει ένα νοσοκομείο (Λοιμωδών) και τα μισά πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ,  επιδιώκεται το άμεσο κλείσιμο των δύο ψυχιατρείων (Δαφνί και Δρομοκαΐτειο), ενώ το «ΑΤΤΙΚΟΝ» είναι σε κατάσταση κατάρρευσης. Οι μονάδες πρόνοιας βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο. Η νοσηλεία των ασθενών γίνεται σε εξαιρετικά δύσκολες  συνθήκες. Ράντζα και ανάνηψη στο διάδρομο, προσωπικό εξαντλημένο και ανεπαρκές, ελλείψεις βασικού υγειονομικού υλικού, αφόρητες συνθήκες εφημερίας. Η συνεχής υποχρηματοδότηση (κάτω από το 50% του προ 4ετίας ποσού) οδηγεί σε διακοπή λειτουργίας βασικών μηχανημάτων, σε έλλειψη κλινών, χειρουργικών αιθουσών, σε ελλείψεις φαρμάκων και βασικών υγειονομικών υλικών, σε αναβολή χειρουργείων.

Με αυτά τα δεδομένα, η Περιφέρεια Αττικής -ως συλλογική έκφραση των πολιτών της Δυτικής Αθήνας- συναντήθηκε σήμερα με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με στόχο τον επανακαθορισμό των επιλογών στις υπηρεσίες υγείας της  Δυτικής Αθήνας, ώστε να μπει τέλος  στην υποβάθμιση που έχει υποστεί η υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή μας και οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες, σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας.

Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα και κοινή πεποίθηση ήταν η αγωνία όλων και ο αγώνας για την υπεράσπιση της Υγείας στη Δυτική Αθήνα. Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε για την συνεργασία και την προσπάθεια να δοθούν λύσεις στο σημαντικό αυτό ζήτημα με προτεραιότητα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει το Υπουργείο στη διάθεσή του σήμερα και παρά τη δεδομένη δυσμενή οικονομική κατάσταση.