Με θετικό απολογισμό «κλείνει» η αντιπυρική περίοδος και με επιχειρησιακή ετοιμότητα ξεκινά η νέα αντιπλημμυρική περίοδος  αλλά και η χειμερινή περίοδος 2023-2024, όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών  Ανδρέα Λεωτσάκο.

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. του Δυτικού Τομέα Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023,  συζητήθηκαν τα παρακάτω  θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2023
  • Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων &  από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού κατά την περίοδο 2023-2024
231101_sopp

Κατά τον απολογισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεωτσάκος  εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους εμπλεκόμενους δηλώνοντας ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου.

Όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία, τονίστηκε για μια ακόμη φορά, η αναγκαιότητα ορθής τήρησης των μέτρων πρόληψης, όπως ο καθαρισμός των φρεατίων υδροσυλλογής και των συνδετήριων αγωγών τους, ο καθαρισμός των ρεμάτων και η διενέργεια ενδελεχών ελέγχων και παρεμβάσεων για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί σε περιοχές που συνδέονται με την κύρια κοίτη του Κηφισού ποταμού αλλά και το υδατόρεαμ της Εσχατιάς.

Τέλος για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού  επισημάνθηκε ότι έχει γίνει σχετική προετοιμασία, με προμήθεια αντιπαγετικού άλατος, συντήρηση μηχανημάτων κλπ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, του ΑΣΔΑ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Στρατού, του Δασαρχείου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΔΔΗΕ, των εθελοντικών ομάδων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πρωταρχικός στόχος του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη. Η Περιφέρεια Αττικής, σε  άψογη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς, βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματικότερη θωράκιση της Αττικής.