2015-07-13 13.39.09Η 2η τακτική συνεδρίαση για το 2015 του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας (ΣΟΠΠ) πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 – 07 – 2015 στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Σπύρου Τζόκα με θέματα ημερήσιας διάταξης α) τον απολογισμό των μέχρι σήμερα δράσεων αντιπυρικής προστασίας και β) την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές.

Στη συνεδρίαση  έγινε ενημέρωση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς- Δήμους , ΑΣΔΑ, ΠΕΣΥΔΑΠ  Π.Υ., Στρατό – για τις μέχρι τώρα  δράσεις πυροπροστασίας (προληπτικοί καθαρισμοί βλάστησης, συντήρηση δασικού οδικού δικτύου, καθαρισμοί οικοπέδων κλπ) στις οποίες έχουν προβεί ενώ επισημάνθηκαν και κάποια προβλήματα κυρίως στη λειτουργία των υδατοδεξαμενών, των υδροστομίων κλπ.  

2015-07-13 13.39.29Τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η σημασία εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε περίπτωση βαθμού επικινδυνότητας 4 και άνω και έγιναν εναλλακτικές προτάσεις για την αποτελεσματική υλοποίησή του αλλά και  η άμεση ολοκλήρωση της αποψίλωσης στο Ποικίλο Όρος, στο όρος Αιγάλεω, στο  Πάρκο «Α. Τρίτσης», κλπ. και η απομάκρυνση μπαζών, απορριμμάτων, καλωδίων κλπ.

Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Δυτικής Αθήνας παρουσιάστηκε το σχέδιο-μνημόνιο ενεργειών της Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών για την αντιμετώπιση  έκτακτων αναγκών από την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών, το οποίο συνέταξε η Π.Ε. Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Στη 2η σύσκεψη του ΣΟΠΠ Δυτικής Αθήνας παρευρέθησαν οι αντιδήμαρχοι και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, εκπρόσωποι του ΑΣΔΑ και του ΠΕΣΥΔΑΠ ,  οι Διοικητές του 2ου και του 10ου Π.Σ., ο εκπρόσωπος της Σχολής Πυροβολικού , ο διοικητής της Τροχαίας Αιγάλεω,  οι Δ/ντές της Α’θμιας και της Β’θμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, εκπρόσωπος της  Δ/νσης Δασών Δυτικής Αττικής , οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αθήνα και είναι μέλη του ΣΟΠΠ Δυτικής Αθήνας καθώς και ο εκπρόσωπος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» της Περιφέρειας Αττικής.2015-07-13 13.39.34