Στις  26 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, προχώρησε σε μια συμβολική αλλά και βαθύτατα ουσιαστική κίνηση, επισκεπτόμενος και καταθέτοντας λίγα λουλούδια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που το επισκέφθηκε αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης αποτελεί χωρική ενότητα με βαρύ και σημαίνον ιστορικό φορτίο, τόπος σύμβολο των αγώνων του λαού μας για λευτεριά και κοινωνική απελευθέρωση. Τόπος θυσίας.Αποτελεί το αδιαμφισβήτητο τοπόσημο της πόλης της Καισαριανής. Διαχρονικά αποτέλεσε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ της Πανελλήνιας Σκοπευτικής εταιρείας (ΠΣΕ) που επιμένει να βεβηλώνει τον ιερό χώρο,  και του λαού της πόλης μας που εμμένει στην ανάδειξη του ιστορικού αυτού τόπου σε δημόσιο με σημαίνοντα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Σήμερα με αγώνες, συλλήψεις και δικαστήρια ένας σκουπιδότοπος μετατράπηκε σε στολίδι. Και έτσι γεννήθηκε το Πανελλήνιο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, απότοκος αγώνων και αγωνίας, συγκρούσεων και διώξεων. Ένα όνειρο χιλιάδων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που δεν πρόλαβαν να το δούν να πραγματοποιείται

Η Σκοπευτική Εταιρεία, όμως,  εκεί παρούσα…. και τα δικαστήρια αμείωτα. Πόσες φορές ακόμα θα περάσουμε όλοι οι Δήμαρχοι της Καισαριανής τον προθάλαμο των Δικαστηρίων;  Πόσες φορές ακόμα θα σταθούμε απέναντι σε δοσίλογους μηνυτές, απολογούμενοι γιατί κάναμε το καθήκον μας; Πόσες ακόμα φορές θα ξεφτιλιζόμαστε στους ψυχρούς διαδρόμους των δικαστηρίων συναγελαζόμενοι με ποινικούς και άλλους; Πόσες φορές θα φορτωνόμαστε ενδεχομένως ποινές;   Αν αυτό δεν είναι φάρσα είναι τότε τραγωδία και διασυρμός. Και καλά μέχρι χθές….αλλά τώρα;

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: «κατηγορούνται ως υπαίτιοι ότι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής , ο Τζόκας Σπύρος ως Δήμαρχος Καισαριανής, ο Λασπιάς Αλέκος ως Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καισαριανής και ο Βουβουσίρας Κωνσταντίνος ως εκπρόσωπος της κοινοπραξίας του έργου διέπραξαν περισσότερα αδικήματα, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος!!!!!………….» 

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: η προάσπιση της ιστορικής μνήμης και των θυσιών του λαού μας. Συγκεκριμένα ο π. Δήμαρχος Καισαριανής  κατηγορείται, από ένα ιδιωτικό σωματείο (ΠΣΕ) που λυμαίνεται τον Ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου,  για την μετατροπή ενός επικίνδυνου χώρου αποβλήτων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής σε Μουσείο Εθνικής Αντίστασης!!! Ένα κόσμημα για την ιστορική πόλη και τους αγώνες της.

Πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε; Πόσο ακόμα θα επιτρέπουμε να πυροβολείται η ιστορία αυτού του τόπου;

Ας δώσουμε ένα τέλος στη λεηλασία αυτή. Ας προχωρήσουμε στην απόδοση τιμής που ταιριάζει στους ήρωες και ας αναδείξουμε τα μνημεία μας. Η αφετηρία και ο τερματισμός: Στρατόπεδο Χαϊδαρίου(μπλοκ 15)- Σκοπευτήριο Καισαριανής. Μνημεία της Εθνικής μας Αντίστασης.