Περιστέρι, 22 Ιουλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Έκτακτη σύγκληση ΣΟΠΠ μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής 19 Ιουλίου στη Δυτική Αθήνα».

SOPP 190719Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφέρειάρχη κ. Σπύρου Τζόκα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου το οποίο έχει οριστεί ως εναλλακτικός χώρος λειτουργίας του ΣΟΠΠ σε περίπτωση σεισμού.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 16.30 το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου, λίγες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό, υπό την προεδρία του κ. Τζόκα, προκειμένου να εκτιμηθεί η έως τότε κατάσταση και να δρομολογηθούν τυχόν δράσεις αρωγής των πληγέντων και βραχείας αποκατάστασης των ζημιών σε υποδομές.

Σε ότι αφορά την Δυτική Αθήνα και σύμφωνα με τις έως τώρα καταγραφές δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές ζημιές σε βασικές υποδομές, ούτε υπήρξαν τραυματισμοί.  

Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι «όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε επιφυλακή και συνέστησε στους πολίτες ψυχραιμία και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αυτοπροστασίας που προτείνονται από τη  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΟΑΣΠ».

Στον ίδιο χώρο είχε πρόσφατα διεξαχθεί άσκηση σεισμού από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα με την ονομασία «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ» και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος, η Αντιδήμαρχος Περιστερίου κα. Τσιώτα, οι Αντιδήμαρχοι Χαϊδαρίου Κώστας Σταθάς και Μόσχος Χουδελούδης, εκπρόσωποι Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και του Στρατού, εκπρόσωποι όλων των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και μέλη των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αθήνα.