Περιστέρι, 22 Νοεμβρίου 2017

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση για την πορεία τριών σημαντικών από τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αθήνα.

Με αφορμή ερωτήματα συμπολιτών μας, ενημερώνουμε σχετικά με την πορεία των τριών σημαντικών από τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αθήνα:

Αντιπλημμυρικό Λεωφόρου Αθηνών

Το 2015, στην περιοχή προκλήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Η Περιφέρεια Αττικής αντιμετώπισε το θέμα, δημοπράτησε ένα μεγάλο έργο, το οποίο και έχει ανάδοχο από τον Αύγουστο του 2016. Έπειτα από πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έχουμε φτάσει στο εξής σημείο: η κυκλοφοριακή μελέτη που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία λόγω των έργων, είναι κατατεθειμένη προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Έχουμε αποστείλει έγγραφο στην Αποκεντρωμένη για το επείγον της κατάστασης.

 Εφόσον η μελέτη αυτή εγκριθεί, θα υποβληθεί στην οικεία Αστυνομική Διεύθυνση, η οποία θα λάβει και την απόφαση για την εφαρμογή της. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει το έργο.

Αντιπλημμυρικό Ιλίου – Περιστερίου

Πρόκειται για ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο, στην περιοχή όπου το 2014 μετά από έντονες βροχοπτώσεις, προκλήθηκαν σημαντικά πλημμυρικά φαινόμενα. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ρυθμοί που πραγματοποιείται είναι έντονοι. Πρόσφατα προέκυψε πρόβλημα στην οδό Χανίων με αρχαιολογικά ευρήματα. Απασχολούνται δύο εργάτες και ένας αρχαιολόγος. Σύμφωνα με την Α εφορεία Αθηνών, οι εκκρεμότητες – στην παρούσα φάση – της αρχαιολογικής  υπηρεσίας τελειώνουν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας (24/11) οπότε και θα πάψουν οι καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από τα ευρήματα αυτά.. Το έργο συνεχίζεται σε άλλα σημεία κανονικά και πρόκειται να ολοκληρωθεί την προσεχή άνοιξη.

Αντιπλημμυρικό Αγίας Βαρβάρας – Γέφυρα Σαράφη

Πρόκειται για ένα επίσης σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας όπου σημειώθηκαν έντονα φαινόμενα το Φθινόπωρο του 2015. Το έργο είχε προσωρινά διακοπεί. Οι λόγοι που προκάλεσαν τη προσωρινή αυτή διακοπή, ξεπεράστηκαν, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η δεύτερη φάση του έργου και ξεκινά η τρίτη.