Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και της προσβολής δένδρων από πιτυοκάμπη και βαμβακίαση στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών για το 2021.

210406 perivallon DTA

Με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, η Περιφέρεια Αττικής υλοποίησε και φέτος το πρόγραμμα εφαρμογής ψεκασμών για την αντιμετώπιση της προνυμφοκτονίας. Η εφαρμογή αφορά σε περιοχές περιαστικές και περιοχές υπερτοπικής σημασίας της αρμοδιότητας της ΠΕ της Δυτικής Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, η  Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής ΕνότηταςτουΔυτικού Τομέα Αθηνών υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Λεωτσάκου προχώρησε την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 σε εφαρμογή προνυμφοκτονίας από εδάφους στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (τεχνικές λίμνες και κανάλια) και στο ρέμα Εσχατιάς. Παράλληλα, έγιναν ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των ασθενειών από πιτυοκάμπη και βαμβακίαση στο σπουδαίο αυτό βιότοπο και «πνεύμονα» της Αττικής, στο πλαίσιο των οποίων ακολουθήθηκαν οι απαραίτητες εφαρμογές με σεβασμό στη χλωρίδα και την πανίδα του.  Την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 ο ψεκασμός κουνουπιών από εδάφους συνεχίστηκε στο ρέμα Αγίου Αντωνίου, στο ρέμα Αγίου Ανδρέα και στο Χαϊδόρεμα.

Οι παρεμβάσεις των ψεκασμών θα συνεχιστούν πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, δίνοντας ευκαιρία στους πολίτες να απολαμβάνουν το πράσινο και τη φύση προστατευμένοι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ZIP 742,02 KB24/01/22 06:39:56