Περιστέρι, 01 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: « Ολοκληρώνεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή που επλήγη από έντονες βροχοπτώσεις το 2014».

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΛΙΟΝ 01 webΣήμερα Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκε περιοχές του Δήμου Ιλίου για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου που εκτελείται στην περιοχή.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων € που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής και αφορά στην κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων, συνολικού μήκους 4,30 χλμ, σε επτά περιοχές των Δήμων Ιλίου και Περιστερίου. Στόχος του έργου είναι η αποχέτευση των ομβρίων υδάτων που έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν πολύ σημαντικά προβλήματα στην περιοχή, όπως αυτά το 2014.

Σήμερα, έχει κατασκευαστεί το 90% του φυσικού αντικειμένου του έργου. Εκκρεμούν πλέον 2 σημειακές παρεμβάσεις, με κυριότερη αυτή που αφορά έργα μήκους 200μ επί της Λεωφόρου Θηβών. Λόγω ελλιπούς αποτύπωσης των δικτύων κοινής ωφελείας στην αρχική μελέτη, υπήρξαν καθυστερήσεις, οι οποίες όμως έχουν ξεπεραστεί και άμεσα θα υπάρξει εκκίνηση των εργασιών και των τελευταίων αυτών τμημάτων του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των έργων και των αποτελεσμάτων τους, που έγιναν απολύτως ορατά και κατά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, αφού δεν παρατηρήθηκε σε κανένα σημείο πρόβλημα. 

Επιπλέον, τόνισε ότι:

«Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αθήνας είναι το σημαντικότερο ζήτημα που ως νέα Περιφερειακή ΔιοίκησηΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ 02 εργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος κορμός αυτού του φιλόδοξου σχεδίου ολοκληρώνεται και γίνεται ορατός σε όλους τους κατοίκους της περιοχής (Κηφισός, Εσχατιά, Λ. Κατσώνη, Λεωφόρος Αθηνών, Αγία Βαρβάρα κ.α) .

Η Δυτική Αθήνα βιώνει ήδη μια άλλη, πιο αναβαθμισμένη και ασφαλή πραγματικότητα».