Συνεχίζεται η εφαρμογή υπολειμματικών ψεκασμών προνυμφοκτονίας σε περιοχές εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών στο πλαίσιο της υλοποίησης του τριετούς «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών 2021-2023» από την Περιφέρεια Αττικής, με την επιστημονική υποστήριξη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Με τη συμβολή του Παρατηρητηρίου Ψεκασμών της Περιφέρειας Αττικής και βάσει των ευρημάτων των δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής προχώρησε στον 11ο από εδάφους ψεκασμό κουνουπιών υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας, κ. Α. Λεωτσάκου, την Πέμπτη 5 Αυγούστου στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (τεχνικές λίμνες και κανάλια) και στο ρέμα «Εσχατιάς». Στη συνέχεια, την Παρασκευή 6 Αυγούστου εφαρμόστηκε ο επίγειος ψεκασμός κουνουπιών στο ρέμα Αγίου Αντωνίου (πλησίον Μονάδας Φιλοξενίας Προσφύγων), στο ρέμα «Αγίου Ανδρέα» και στο «Χαϊδόρεμα».

Διαρκής μέριμνα του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, αποτελεί η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η ασφάλεια των πολιτών. Με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον εφαρμόζουμε στρατηγικό σχεδιασμό πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις έναντι σε κάθε υγειονομικό κίνδυνο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ RAR 451,88 KB13/01/22 05:00:47