Περιστέρι, 27 Οκτωβρίου  2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π. στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών

1webΣύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ Σπύρος Τζόκας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας (Τρώων 1 και Χαλκίδος, Περιστέρι).

 Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2017,  ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η λήψη μέτρων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό στην Περιφερειακή Ενότητα κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018

2webΟ Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. κ. Τζόκας, αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την ανταπόκρισή τους ξεκίνησε με σύντομη εισήγησή του σχετικά με τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2017 και ανέφερε πως ελάχιστες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν φέτος στο Ποικίλο Όρος και στο Όρος Αιγάλεω οι οποίες αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και με επιτυχία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και από τους άλλους εμπλεκόμενους.

Στη συνέχεια ο κ. Τζόκας, για το θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ή που προβλέπεται να ολοκληρωθούν άμεσα στο Δυτικό Τομέα καθώς και στα επιμέρους έργα ενίσχυσης των υποδομών. Ενημέρωση για τις προληπτικές δράσεις καθαρισμών των ρεμάτων έγινε από εκπρόσωπο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις εκπροσώπων άλλων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των Δήμων, της Δ/νσης Δασών Δυτικής Αττικής, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, της Τροχαίας Αιγάλεω, του ΑΣΔΑ, των Εθελοντικών Ομάδων και άλλων παρευρισκόμενων.

Ο διευθυντής του ΕΜΚ της ΕΜΥ, αναφέρθηκε στα θέματα της ενημέρωσης και της ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση χιονοπτώσεων/παγετού συζητήθηκε κυρίως ο προγραμματισμός της έγκαιρης προμήθειας αντιπαγετικού άλατος. Στο θέμα αναφέρθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κα Ιωάννα Τσούπρα και εκπρόσωποι Δήμων.

Τέλος ζητήθηκε η επικαιροποίηση των θερμαινόμενων χώρων που λειτουργούν οι Δήμοι για την προστασία των πολιτών όταν επικρατεί δριμύ ψύχος.