Μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνας Κυπριανίδου πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 30 Οκτώβρη, συνάντηση με τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Αθήνας Ανδρέα Βαρελά και τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο με θέμα την προστασία και αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου “Παλαί”.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι της κίνησης φορέων Γαλατσίου Σπύρος Παναγιώτου και Ίκαρος Πετρόπουλος και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου.

Κατά τη συζήτηση, διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων ως προς τους επιβαλλόμενους χειρισμούς προκειμένου οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις να παραμείνουν στο δημόσιο έλεγχο και με κοινωφελείς χρήσεις. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να προβούν σε κοινές ενέργειες με πρώτο μέλημα την αποτροπή της εκποίησης του “Παλαί” από το ΤΑΙΠΕΔ.

Αποφασίστηκε να διερευνηθεί η συγκρότηση κοινών ομάδων εργασίας Δήμων-Περιφέρειας για να αναζητηθούν λύσεις στην κατεύθυνση της χρήσης των εγκαταστάσεων με γνώμονα το δημόσιο χαρακτήρα, το σεβασμό στο περιβάλλον καθώς και στη βούληση των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, κάλεσε τους εκπροσώπους των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας σε κοινό βηματισμό για τη διατήρηση της συνεργασίας ενόψει των επόμενων εξελίξεων στο ζήτημα.