Η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου, που αφορά σε μια πολύπλευρη παρέμβαση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το εν λόγω πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα και σε συνεργασία με τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων (ΥΠΥΜΕΔΙ), την Αττικό Μετρό Α.Ε., την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων.

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας η Περιφέρεια Αττικής καλείται να συμπράξει, εντός των αρμοδιοτήτων της, όπου και όταν απαιτείται, για την επιτυχή εκτέλεση του προγράμματος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, είπε: «Η Περιφέρεια Αττικής βάζει το δικό της λιθαράκι και συμβάλλει στην ανοικοδόμηση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας παρέχοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία των Τεχνικών της Υπηρεσιών. Εκτός από το Ιστορικό Κέντρο, όμως, δεν πρέπει να παραβλέπουμε τι συμβαίνει λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα στη Φυλή, με αφορμή τα πρόσφατα λυπηρά επεισόδια. Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση».