Η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο “Παλαί” Γαλατσίου. Εκεί έγινε η προγραμματισμένη σύσκεψη με εκπροσώπους δημοτικών αρχών των όμορων Δήμων: τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. Ηρακλή Γκότση, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Γαλατσίου Μάνο Ελευθερίου και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Βαγγέλη Κουμαριανό.

Η Αντιπεριφερειάρχης και οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης ξεναγήθηκαν στο χώρο φιλοξενίας και ενημερώθηκαν από την κ. Ανθή Καραγγελή, στέλεχος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την κατάσταση, τη λειτουργία και τις ανάγκες του χώρου και των προσφύγων.

Η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών, με σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών του τελευταίου διαστήματος, δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την αποτελεσματική διαχείριση των πρωτοφανών προσφυγικών ροών που υποδέχεται η πόλη μας.

Θα συνεχίσουμε, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, με όρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποτελεσματικότητας.

Στην κατεύθυνση αυτή, έχουμε συμπαραστάτες χιλιάδες πολίτες και εκατοντάδες κοινωνικές δομές, που με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό, προσφέρουν εθελοντικά αναγκαία είδη αλλά και εργασία για την ανακούφιση των προσφύγων που διέρχονται από την Αθήνα στο ταξίδι τους για την επιβίωση.

ΠΑΛΑΙ 7-10-2015.jpg JPG 1,35 MB18/08/21 12:53:26