Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο Κεντρικός Τομέας της Περιφέρειας Αττικής, Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Συνήγορος του Πολίτη με θέμα «Αναδοχή Ανηλίκων: Προβληματισμοί-Προτάσεις-Προοπτικές».

Στην ημερίδα παρευρέθησαν: η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, Ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Περικλής Τζιάρας και ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα δικαιώματα του Παιδιού κ. Γεώργιος Μόσχος.

Στην ομιλία της η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθήνας κ. Ερμίνα Κυπριανίδου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή εκδήλωση εντάσσεται σε ένα συνολικό σχεδιασμό δράσεων, που στόχο έχουν την ενίσχυση του παιδιού και της οικογένειας και των φορέων κοινωνικής φροντίδας που εφαρμόζουν προγράμματα για το παιδί, καθώς τα θέματα παιδικής προστασίας αποτελούν θέματα μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Αττικής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα θετικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση της αξίας του θεσμού της αναδοχής, η αποτύπωση των λόγων που υπολειτουργεί, η ανάδειξη προτάσεων και η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου εφαρμογής του.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι, όπως γνωρίζετε, στο Προεδρικό Διάταγμα του 2009, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η παροχή οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών των ανηλίκων που φροντίζονται από ανάδοχους γονείς. Σημειώνοντας παράλληλα ότι η οικονομική επιβάρυνση που επιφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό η τοποθέτηση παιδιών σε ανάδοχες οικογένειες είναι σαφώς χαμηλότερη από την τοποθέτησή τους σε ιδρύματα.

Η Περιφέρεια Αττικής, εφόσον εκδοθεί η απαιτούμενη ΚΥΑ, προτίθεται να καταβάλλει από ίδιους πόρους αυτό το μηνιαίο επίδομα, σε αναμονή της ανάληψης της σχετικής υποχρέωσης από τον τακτικό προϋπολογισμό.»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΔΟΧΗΣ.JPG JPG 324,38 KB18/08/21 12:55:04