Πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνας Κυπριανίδου συνάντηση εργασίας με τον ΓΓ Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΔημήτρηΑναγνωστάκη, με αντικείμενο την αποτελεσματική φύλαξη του Πάρκου και την ασφάλεια των επισκεπτών του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής κ. Δημήτρης Αθανασόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Εξυπηρέτησης πολιτών κ. Γεώργιος Σκούρας, ενώ από την Περιφέρεια Αττικής συμμετείχαν ο Αν. Προϊστάμενος της Δ/νσης Πάρκων & Αλσών κ. Κωνσταντίνος Ποντικάκος και ο συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέας Θεολόγου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου επισήμανε ότι η καλύτερη φύλαξη του Πάρκου αποτελεί κρίσιμο ζήτημα που αφορά τόσο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής όσο και στην ασφάλεια των επισκεπτών του πάρκου αλλά και συνολικά στην ποιότητα του δημόσιου χώρου και την ευρύτερη εικόνα της πόλης.

Τέλος, συμφωνήθηκε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο να προχωρήσουν στην εκπόνηση ενός λεπτομερούς σχεδίου για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων πάντα με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα όλων όσων χρησιμοποιούν το χώρο, ούτως ώστε   παράλληλα και με άλλες δράσεις που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να ξαναζωντανέψει το Πεδίο του Άρεως και να αποδοθεί επί τέλους στην πόλη μας όπως της αξίζει.