Η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών αποδεικνύοντας έμπρακτα την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει στην έννοια του αθλητισμού στην πόλη χρηματοδοτεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας έργα που στοχεύουν στην ενίσχυση των αθλητικών υποδομών με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού που τόσο ανάγκη έχουν οι κάτοικοι και κυρίως η νεολαία  της πόλης της Αθήνας.

Συγκεκριμένα με εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Ερμίνας Κυπριανίδου για την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ο Κεντρικός Τομέας αναλαμβάνει την χρηματοδότηση της ανακατασκευής επτά γηπέδων 5×5 στην Αθήνα. Σε συνέχεια της ανακατασκευής των δύο γηπέδων 5×5 στο πάρκο «Β. Αυλωνίτης» στη «Θερμίδα», και στο πάρκο Χελντράιχ.

Και πιο συγκεκριμένα:

  1. Γήπεδο στο Θησείο: Στο πάρκο στην οδό Αποστόλου Παύλου. Μέσα στον κήπο του Θησείου.
  2. Γήπεδο (α) στο Ρουφ: Στην οδό Εχελιδών, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου 11x
  3. Γήπεδο (β) στο Ρουφ: Στην οδό Πειραιώς, δίπλα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ.
  4. Γήπεδο Αυλώνος: Στο τέρμα της οδούΑυλώνος, στο πάρκο κοντά στις Τρεις Γέφυρες.
  5. Γήπεδο Αλεπότρυπας: Στο τέρμα της οδού Μεγίστης, στην Άνω Κυψέλη.
  6. Γήπεδο στο Γουδή: Επί των οδών Κανελλοπούλου και Παπανδρέου.
  7. Γήπεδο Ελληνορώσων: Επί των οδών Βλαχάκη και Μάργαρη.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και ο προϋπολογισμός μελέτης για την εκτέλεση του, ανέρχεται στο ποσό των 470.928,29 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) .

Οι βασικές εργασίες που προβλέπονται είναι η:

  • Αντικατάσταση χλοοταπήτων
  • Αντικατάσταση συρματοπλεγμάτων, διχτυών οροφής, περιμετρικών και «εστιών» ποδοσφαίρου.
  • Βαφή σωλήνων περίφραξης, περιμετρικών τοιχίων και ιστών φωτισμού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου με την εισήγηση της για την έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μεταξύ άλλων σημείωσε:

« Με την σημερινή μας εισήγηση ολοκληρώνουμε την παρέμβαση μας για τον μαζικό Αθλητισμό (στο χώρο του ποδοσφαίρου) στις γειτονιές της Αθήνας. Η Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθήνας με τα 9 γήπεδα 5Χ5 συνολικά (7 σήμερα και 2 πριν δύο εβδομάδες) έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες των κατοίκων, κυρίως των παιδιών, του Δήμου της Αθήνας για άθληση και ψυχαγωγία. Να δώσει την δυνατότητα σε δεκάδες αθλητικά σωματεία να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις των γηπέδων με προγράμματα αθλητισμού για τις ακαδημίες τους. Με την ανακαίνιση των υφιστάμενων γηπέδων, που έχουν υποστεί επικίνδυνες φθορές για την ασφάλεια των χρηστών του, βελτιώνεται η ασφάλεια και η ποιότητα των υπηρεσιών αθλητισμού, και ταυτόχρονα κατοχυρώνει την προσπάθεια αλλά και τους αγώνες χιλιάδων  κατοίκων  της περιοχής της Αθήνας για την ύπαρξη αυτών των αθλητικών χώρων» .