Την Τρίτη 17 Γενάρη, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Περιφέρειας Αττικής στον Χολαργό, συνάντηση εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνας Κυπριανίδου με τον Δήμαρχο Καισαριανής Ηλία Σταμέλο και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου της Καισαριανής.

Στην συνάντηση παρόντες ήταν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Αλεξίου Αθανάσιος, Πατσαβός Παναγιώτης, Σταυροπούλου Καλλιόπη και Χριστάκη Μαρία ενώ από την πλευρά του Δήμου παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων “Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής”, Κοντόσταυλος Γεώργιος, “Καισαριανή Δημιουργία”, Καμπάκας Αντώνης και «Καισαριανή Πόλη για Όλους”, Μαζαράκη Έλλη. Επίσης παρευρέθησαν υπηρεσιακά διευθυντικά στελέχη τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου και εκπρόσωποι φορέων της Καισαριανής.
Η συνάντηση, που είχε ως αντικείμενο τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στην πόλη της Καισαριανής ξεκίνησε με την εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Ερμίνας Κυπριανίδου η οποία σημείωσε τα εξής:

«Από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή το μόνο έργο του Δήμου Καισαριανής που βρήκαμε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας ήταν η «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ», ποσού 73.587,54 €. Η νέα Περιφερειακή Αρχή κατανοώντας τις μεγάλες ανάγκες σε έργα υποδομής του Δήμου Καισαριανής καθώς και την ιστορικότητα του τόπου ενέταξε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας και χρηματοδοτεί από τους ίδιους πόρους της, εννέα (9) νέα έργα του Δήμου Καισαριανής, συνολικού προϋπολογισμού 6.338.854,86 € μεταξύ των οποίων ενδεικτικά «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ», «ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ», «ΕΠΙΣΚΕΥΗ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ», «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΥΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ», «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» καθώς επίσης και τρία έργα για τους χώρους άθλησης του δήμου.
Έμπρακτα λοιπόν η Περιφερειακή Αρχή, από την έναρξη της θητείας της προσπαθώντας ανοιχτά και δημοκρατικά να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα των πολιτών χρηματοδοτεί έργα που είναι κοινωνικά αναγκαία και μελετητικά «ώριμα», με μοναδικό κριτήριο την κοινωνική, περιβαλλοντική και αναπτυξιακή ωφέλεια και απόδοση στους πολίτες». Σημειωτέον δε ότι η Αντιπεριφειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 19/1/2017 εισηγήθηκε την σύναψη προγραμματικής σύμ-βασης με τον Δήμο Καισαριανής για τις «ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ», ποσού 12.500,00 €.

Μέσα από τον γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε και σε κλίμα συνεργασίας οι εκπρόσωποι των φορέων του α’ και β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης κατέληξαν από κοινού στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών που προβλέπονται βάσει νομοθεσίας για την υλοποίηση των χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια έργων του Δήμου Καισαριανής. Επίσης συμφώνησαν στην σημασία δρομολόγησης με την στήριξη της Περιφέρειας έργων με υπερτοπικό χαρακτήρα όπως οι επεμβάσεις στο εμβληματικό Σκοπευτήριο και το Ειδικό Σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη».