Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνας Κυπριανίδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής ευρεία συνάντηση εργασίας, με θέμα τη λειτουργία της Κεντρικής Αγοράς και της Βαρβάκειου Αγοράς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς του Δήμου Αθηναίων ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Αγγελόπουλος, ο Δ/ντης της Δ/νσης Δημοτικών Προσόδων κος Γρηγόρης Συριανός , η Δντρια Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων κα Ουρανία Κακριδά , και η η Δντρια Τεχνικών Έργων Γεσθημανή Φανου, από την Περιφέρεια Αττικής η Γεν. Δ/ντρια Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κα Αιμιλία Ρόδη, ο Δντης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής του Κεντρικού Τομέα Αθηνών Χρήστος Μπελεσιώτης, ο Δ/ντης Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής κος Ευάγγελος Πασβούρης, ενώ από την Ένωση Καταστηματαρχών ο Πρόεδρος Οπωροπωλών κος Βασιλόπουλος, από την Ένωση Κρεοπωλών ο Αντιπρόεδρος κος Ευριπιώτης και από τν Ένωση Ιχθυοπωλών ο Πρόεδρος κος Κοράκης.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Κυπριανίδου επεσήμανε τη σπουδαιότητα της εύρυθμης λειτουργίας της Αγοράς, τόσο στην προάσπιση της δημόσιας υγείας των καταναλωτών και των κατοίκων της περιοχής, όσο και στην εικόνα της πόλης προς τους επισκέπτες. Τόνισε δε, την πρόθεσή της να συμβάλλει καθοριστικά, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Αντιπεριφέρειας, στον εκσυγχρονισμό των χώρων όπου στεγάζεται η Αγορά και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων από αυτή υπηρεσιών, εντάσσοντας τις ενέργειες αυτές σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο κέντρο της Αθήνας.

Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε η συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Δήμο της Αθήνας και όλους του εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο το συντονισμό των δράσεων και των ενεργειών για την αντιμετώπιση των εντοπισμένων προβλημάτων της, έτσι ώστε η Κεντρική Αγορά να καταστεί κομβικό σημείο διακίνησης αγαθών προς όφελος τόσο των εμπόρων και παραγωγών όσο και των καταναλωτών συμπολιτών μας, σημείο αναφοράς για τη ζωή στην πόλη μας.