Τις Σπέτσες επισκέφθηκε το προηγούμενο τριήμερο ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.

-Επιθεώρησε το Ιατρείο και τον Παιδικό Σταθμό του νησιού όπου διαπίστωσε προβλήματα στο κτίριο τα οποία χρήζουν άμεσης επισκευής.

-Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών και συζήτησαν τα προβλήματα και τα αναπτυξιακά σχέδια του Ιδρύματος.

-Το Σάββατο το απόγευμα συμμετείχε σε λαϊκή συνέλευση στο Δημαρχείο, μαζί με τον Δήμαρχο , το Δημοτικό Συμβούλιο, φορείς και πολλούς κατοίκους του νησιού. Έγινε αμφίδρομη ενημέρωση, με έμφαση στο έργο του βιολογικού καθαρισμού που πρόκειται να ξεκινήσει, στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων (όπου η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ είναι σε εξέλιξη), στα αναπτυξιακά έργα και στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Το θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα τη συνάντηση ήταν η κατάσταση του ιατρείου , η στελέχωση του και η έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου. Επίσης συζητήθηκαν και τα προβλήματα της παιδείας λόγω των υφιστάμενων ελλείψεων.

-Την Κυριακή ο κ. Χατζηπέρος παρευρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο/τρισάγιο των ευεργετών Σωτηρίου Αναργύρου και Μαρίνου Κοργιαλένειου. Στη συγκέντρωση που έγινε στο ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο» διαβεβαίωσε την εκτελεστική επιτροπή της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών και τους συγκεντρωμένους κατοίκους ότι η Περιφερειακή Ενότητα θα είναι αρωγός στο Ίδρυμα το οποίο κάποτε αποτελούσε κόσμημα του νησιού και τώρα χρήζει άμεσης βοήθειας.