Κατηγοριοποίηση των ζωνών παραγωγής και Αλιείας οστράκων στη Σαλαμίνα

 Μετά από επίπονες και μεθοδικές προσπάθειες η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων με την βοήθεια των οστρακοαλιέων της Σαλαμίνας, έφεραν σε πέρας το έργο του ορισμού και της τελικής κατηγοριοποίησης των ζωνών παραγωγής και αλιείας οστράκων στην περιοχή της Σαλαμίνας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης με αφορμή την επίτευξη αυτού του στόχου, δήλωσε τα εξής:

«Επί πολλά χρόνια οι οστρακοαλιείς της Σαλαμίνας και οι οικογένειές τους ζούσαν σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρείας. Ενώ διακαώς επιθυμούσαν την απόλυτη νομιμοποίηση της δουλειάς τους και την ταυτόχρονη διασφάλιση ότι τα όστρακα που διακινούν είναι υγειονομικά ελεγμένα και ασφαλή για την Δημόσια Υγεία, δεν έβρισκαν ανταπόκριση και αναγνώριση από την επίσημη πολιτεία.

Με τη μεθοδική δουλειά που έγινε τώρα εξασφαλίζονται οι οστρακοαλιείς αλλά και οι καταναλωτές σύμφωνα με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Αυτό το τόσο απλό, αυτονόητο αλλά ταυτόχρονα πολυσήμαντο έργο που επετεύχθη από τις υπηρεσίες μας, βγάζει οριστικά τους επαγγελματίες από την ομηρία και συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου, αφού τους επιτρέπει πλέον να απευθύνονται σε τοπικές αλλά και διεθνείς Αγορές προωθώντας τα ποιοτικά προϊόντα τους με ασφάλεια για τον καταναλωτή και την Δημόσια Υγεία».