Κάθετα αντίθετος στο ξεπούλημα της Κυνοσούρας του Τύμβου των Σαλαμινομάχων και του Αρχαίου Λιμένα της Σαλαμίνας δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Π. Χατζηπέρος στη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επισήμανε ότι η περιοχή είναι αρχαιολογικός χώρος (ΖΩΝΗ Α) και αποτελεί παγκόσμιο μνημείο.

Επίσης μετέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την αντίθεση των νέων δημοτικών αρχών (ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων) στις εκχωρήσεις στο ΤΑΙΠΕΔ των Λιμένων του Πόρου και της Ύδρας. Οι Λιμένες αυτοί αποτελούν πηγή εσόδων, εκατοντάδων – χιλιάδων ευρώ ετησίως με προοπτική αύξησή τους. Στο ΤΑΙΠΕΔ εκχωρείται η χερσαία ζώνη Λιμένος η οποία φτάνει μέχρι την οικοδομική γραμμή που σημαίνει δεν θα υπάρξει απώλεια μόνο από τα έσοδα των ελλιμενισμένων σκαφών αλλά και απ΄ όλες τις λοιπές δραστηριότητες.

Ο «Επενδυτής», επισήμανε ο κ.Χατζηπέρος, θα έχει δικαίωμα να κατασκευάσει κτήρια στην χερσαία ζώνη Λιμένος σε παραδοσιακούς οικισμούς, να τοποθετεί κιγκλιδώματα και να απαγορεύει την διέλευση των επισκεπτών και των κατοίκων στις περιοχές αυτές. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από τις τοπικές κοινωνίες. Σε αυτό τον αγώνα τους θα είμαστε αλληλέγγυοι, τόνισε.