Κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητή Ναυστάθμου Σαλαμίνας κ. Κωνσταντίνου Μανωλιουδάκη, Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παρακολούθησε και συμμετείχε στα σενάρια της προσομοίωσης Άσκησης Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Μετά το πέρας της ασκήσεως, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Διοικητή Ναυστάθμου Σαλαμίνας για την πρόσκληση, η οποία είναι στο πνεύμα της αρμονικής συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Πολεμικού Ναυτικού. Συνεχάρη τους οργανωτές της ασκήσεως για την αρτιότητα, τον ρεαλισμό και την άριστη εκτέλεση της.

Ο κ. Χατζηπέρος τόνισε δε με ιδιαίτερη έμφαση το πόσο σημαντικός παράγοντας για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων είναι οι επικοινωνίες, ο συντονισμός και βέβαια η καλή προετοιμασία και το επίπεδο συντήρησης των μηχανημάτων και του εν γένει εξοπλισμού. Το Ναυτικό αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων από φυσικές καταστροφές για τα νησιά, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες, όταν τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να δράσουν. Ιδιαίτερα για το νησί της Σαλαμίνας, η ύπαρξη του Ναυστάθμου αποτελεί εγγύηση για το δάσος της, έναν από τους τελευταίους «πνεύμονες» του λεκανοπεδίου Αττικής.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην άσκηση.