Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για το φεστιβάλ φιστικιού που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 27 Αυγούστου στην Αίγινα. Η Περιφέρεια συμμετείχε με χορηγία και περίπτερο.

Κατά την παρέμβαση του ο Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχου Αττικής κ. Ρένας Δούρου και το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και ιδιαίτερα του φιστικιού Αιγίνης που διαθέτει ονομασία ΠΟΠ.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Δημήτριο Μούρτζη, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γεώργιο Καλόφωνο και όλους τους εθελοντές για το επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, σε εκδήλωση του αγροτικού συνεταιρισμού για την ενημέρωση των μελών από εκπροσώπους του ινστιτούτου εδαφολογίας και προστασίας των νησιών για τη βελτίωση των καλλιεργειών και ιδιαίτερα της καλλιέργειας του φιστικιού, ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη τους διοργανωτές για την τόσο επίκαιρη πρωτοβουλία και δήλωσε με έμφαση ότι ο οραματιστής της ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής, Ι. Καποδίστριας, θα είναι ευτυχής εκεί ψηλά. Κατόπιν, ανακοινώσε τη δημοπράτηση εντός του Νοεμβρίου του έργου υποθαλάσσιας σύνδεσης της ΕΥΔΑΠ με την Αίγινα μέσω Σαλαμίνας την οποία αποφάσισε η περιφέρεια Αττικής. Επίσης αναφέρθηκε στην εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή υδροφράγματος στη θέση Σκοτεινή για την άρδευση των 700 στρεμμάτων φυστικόδεντρων “γεγονός που θα συμβάλλει και στην βελτίωση του υδροφόρου ορίζοντα” όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηπέρος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κατά τη διάρκεια της παραμονής του, και στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων στα νησιά, παραβρέθηκε μαζί με τους Δημάρχους Αίγινας και Σπετσών, κ.κ. Δημήτριο Μούρτζη και Παναγιώτη Λυράκη στην παρουσίαση μιας πρωτοποριακής μεθόδου. Τέλος, ο Δήμαρχος Αίγινας ζήτησε από τον παρουσιαστή να προσκομίσει στο νησί τα μηχανήματα του για να κάνει μια παρουσίαση της μεθόδου στην πράξη.