Στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, παραβρέθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χατζηπέρος, μετά τις καθιερωμένες ευχές και αφού συνεχάρη τους παρευρισκόμενους για την αγάπη προς το νησί τους, επεσήμανε ότι το νησί των Αντικυθήρων είναι το πρώτο που κινδυνεύει από την ερημοποίηση, για αυτό η Περιφέρεια μεριμνά για την ανάσχεση αυτού του φαινομένου. Απόδειξη αυτού είναι και το γεγονός ότι είναι η μόνη Περιφερειάρχης που έχει επισκεφθεί το νησί ήδη δύο φορές. Επίσης, στην προσπάθεια αυτή, η Περιφέρεια Αττικής εκτελεί έργα και έχει αιτήσει για ένταξη στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «LIFE» με την επωνυμία «GreenKythera». Επιπλέον έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής η κατασκευή μνημείου τιμής και μνήμης για τους Συμιακούς σφουγγαράδες, οι οποίοι ανακάλυψαν το Ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Κατά την τελευταία επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Υπουργό Πολιτισμού, μεταξύ άλλων, έθεσε και τον διπλασιασμό του χρόνου των 6 εβδομάδων της ανασκαφικής περιόδου, προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στο νησί. Η προσπάθεια της ΠΕ Νήσων είναι διαρκής και σχετίζεται, πέραν όλων των άλλων, με την εξασφάλιση της θαλάσσιας συγκοινωνίας του νησιού και της συνεχούς παρουσίας γιατρού στο νησί. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο γιατροί για τοποθέτηση στα Αντικύθηρα και πιστεύουμε ότι εντός του προσεχούς μήνα θα πραγματοποιηθεί.