Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στο Δημαρχείο Σαλαμίνας για το συντονισμό του έργου των ομβρίων στην περιοχή Βουρκάρι.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν η αρχαιολόγος κ. Κάτουλα, υπηρεσιακοί παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων και του Δήμου Σαλαμίνας, καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.  Σκοπός της σύσκεψης ήταν η επιτάχυνση των εργασιών, οι οποίες έχουν καθυστερήσει υπερβολικά λόγω του βαλτώδους της περιοχής αλλά και των αρχαιολογικών ευρημάτων κατά την όδευση τους.

Το εν λόγω έργο είναι πολύ σύνθετο και εκτελείται στον πιο πολυσύχναστο κόμβο της Σαλαμίνας. Απαιτούνται σημαντικές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις αλλά και η εμπλοκή Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας όπως ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν αποσκοπούν στον καλύτερο προγραμματισμό και συντονισμό ενεργειών όλων των εμπλεκομένων στο έργο προκειμένου να εκτελεστεί πριν από την έλευση του θέρους, με σκοπό να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση στο ήδη βεβαρημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Σαλαμίνας.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε την Κακή Βίγλα και διαπίστωσε την επιτακτική ανάγκη παρέμβασης στο δημιουργηθέν υπόσκαφο, λόγω θαλασσοταραχής, στον παραλιακό δρόμο για την ανάσχεση της κατολίσθησης και κατάρρευσης του τμήματος αυτού του δρόμου.

Τέλος, ο κ. Χατζηπέρος επιθεώρησε τα έργα της περιφερειακής οδοποιίας, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 75%.