Το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων επιβεβαίωσαν κατά τη σημερινή συνάντηση τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, στην οποία συμμετείχε και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κυθήρων κ. Κωνσταντίνος Στάθης.

Κατά τη συνάντηση, έγινε αναλυτική ενημέρωση καταρχήν για τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα τα οποία υπερβαίνουν σε συνολικό προϋπολογισμό τα 18 εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη ο Δήμος Κυθήρων ετοιμάζεται να δημοπρατήσει εντός των επόμενων μηνών το νέο δίκτυο ύδρευσης της Αγ. Πελαγίας, το νέο γήπεδο στο Μανιτοχώρι, την ανέγερση Μνημείου των Συμιακών σφουγγαράδων στα Αντικύθηρα και τη συντήρηση της δημοτικής οδοποιίας, ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για εξίσου σημαντικά έργα.

Παράλληλα, η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Νήσων συντάσσει μελέτες και επιβλέπει σειρά δημοτικών έργων του Δήμου Κυθήρων, τα οποία χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους του Δήμου. Μόνο το 2017 ο Δήμος Κυθήρων δημοπράτησε 17 συνολικά έργα, τα περισσότερα από τα οποία είτε ήδη εκτελούνται είτε συμβασιοποιούνται άμεσα.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία εκτέλεσης του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων Κυθήρων-Αντικυθήρων που κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και ο Δήμαρχος Κυθήρων επεσήμαναν την ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας για τα δημόσια έργα, εξαιτίας της οποίας δημιουργούνται τεράστιες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που επηρεάζουν αρνητικά – παρά την καλή θέληση και την τεράστια προσπάθεια των αιρετών- την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών.