Την εξεύρεση άμεσων λύσεων στο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για τα νησιά του Αργοσαρωνικού συζήτησαν σε συνάντηση τους ο υπουργός αναπληρωτής Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Μεθάνων, του Πόρου, της Ύδρας, των Σπετσών, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων. Ο Υπουργός, ο οποίος γνωρίζει το θέμα, παραδέχθηκε ότι είναι σοβαρό και δεσμεύτηκε να εξεταστούν όλες οι προσφορότερες λύσεις.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα της στελέχωσης των περιφερειακών ιατρείων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, με ιδιαίτερη έμφαση τα Αντικύθηρα, την Τροιζηνία, την Αίγινα και τις Σπέτσες. Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι με την παρούσα κατάσταση οι κάτοικοι των περιοχών αυτών «ζουν από τύχη». Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει για την πραγματοποίηση συνάντησης με τον καθ’ύλην αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή .

Συζητήθηκαν επίσης μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν   λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων των λιμένων Καψαλίου και Πλατείας Άμμου στα Κύθηρα. Επίσης τα προβλήματα του λιμενίσκου του Μετοχίου που εξυπηρετεί την Ύδρα, του λιμένα Καμινίων της Ύδρας και του λιμένα Αγκιστρίου.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα του βιολογικού καθαρισμού των Σπετσών, το αγκυροβόλιο της Νεάπολης και τα λοιπά προβλήματα της περιοχής, τα οποία γνωρίζει πολύ καλά ο Υπουργός.