Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη σήμερα στο γραφείο του, προκειμένου να συζητηθεί το μεγάλο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Γαλατά του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, λόγω της στενότητας του δρόμου πρόσβασης στα σχολεία της περιοχής. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο Δ/ντης της Α΄θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Λεωνίδας Νίκας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής, ο Υποδιευθυντής και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Γαλατά και ο μεταφορέας των μαθητών του Δημοτικού σχολείου.

Κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και σε συνεργασία με τον κ. Νίκα, έχει ήδη κατατεθεί πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας για την τροποποίηση της εγκυκλίου που αφορά στην ελαστικοποίηση του ωραρίου λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου, ώστε να εξυπηρετηθούν μαθητές και γονείς.

Προσωρινά τέθηκε ως λύση η εξέταση διάθεσης ενός επιπλέον οχήματος 31 θέσεων έως ότου δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός για την μεταφορά των μαθητών με την προσθήκη δύο επιπλέον λεωφορείων 31 και 25 θέσεων.

Αναμένονται οι απόψεις εκ μέρους του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μετά την ενημέρωσή τους από τους εκπροσώπους τους.

Αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια και η ελάχιστη ταλαιπωρία των μαθητών και η όποια λύση θα βρίσκεται σε αυτήν την κατεύθυνση.