ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθήνας και ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, διοργάνωσαν την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 εκδήλωση αφιερωμένη στο Γρηγόρη Λαμπράκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη αναφέρθηκε στη ζωή και στη δράση του πατέρα του, ενώ προβλήθηκε οδοιπορικό με επιλεγμένα στιγμιότυπα από την ενασχόλησή του με την ιατρική, την εξαιρετική πορεία του στον αθλητισμό και φυσικά και κύρια στη σημαντική πολιτική του δράση.

Βιωματική ήταν η ομιλία του πρώην υπουργού και καταξιωμένου δημοσιογράφου της εποχής Γιώργου Ρωμαίου, από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που τόλμησαν να στηλιτεύσουν το κλίμα ανωμαλίας εκείνης της περιόδου.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Λέκκας, συνοδεία ενός εξαιρετικού μουσικού σχήματος, ερμήνευσε τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Ξαρχάκου.

Σημειώνεται, ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης που είχε ελεύθερη είσοδο, συγκεντρώθηκε από το κοινό, μεγάλη ποσότητα τροφίμων μακράς διάρκειας, που θα διατεθούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στους δοκιμαζόμενους πολίτες του Δήμου.