Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 2-2-2015, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθήνας στην Καλλιθέα, συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα και του Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Φαρμάκη, γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποϊίας και Διευθυντή για τις δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Κληροδότημα «ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΟΡΗ» .
Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν την πρόνοια και διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας προς όφελος των πολιτών.
Ειδικότερα αναπτύχθηκε η δράση του Ιδρύματος Περίθαλψης ατόμων με νοητική υστέρηση και με σύνδρομο DOWN «Μαρία Κόκκορη».
Από την μεριά του ο Αρχιμανδρίτης εκ μέρους του Ιδρύματος, ενημέρωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πιστοποίηση του Ιδρύματος και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να εγγραφεί στα ειδικά μητρώα και να προχωρήσει η χρηματοδότησή του.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πλέον η τελική εγγραφή στα ειδικά μητρώα και η χρηματοδότηση βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου Υπουργείου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να διευκολύνει τις υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου.
Τέλος, προγραμματίστηκε επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος την ερχόμενη Τετάρτη, 11/2/2015.