Εγγενής η ανάγκη για αλληλεγύη και προσφορά. Είμαστε βέβαιοι και αυτή τη φορά για τη γνήσια και έμπρακτη εκδήλωση αγάπης των συμπολιτών μας στην προσπάθεια στήριξης του σκληρά δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού. Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικης, κ. #GiorgosPatoulis, η #Περιφέρεια_Αττικής, ο #ΙΣΑ και το #Όλοιμαζίμπορούμε διοργανώνουν την Τρίτη 8.3.2022 από τις 10:00 έως τις 18:00, δράση συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τον λαό της Ουκρανίας σε 12 σημεία στην Αττική*. Μεταξύ των σημείων αυτών ο #ΔήμοςΝέαςΣμύρνης , ο #ΔήμοςΠαλαιούΦαλήρου και ο #ΔήμοςΓλυφάδας της #Περιφερειακή_Ενότητα_Νοτίου_Τομέα_Αθηνών. (*Τα ακριβή σημεία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοηθείας θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα).

Ακολουθεί λίστα με τα είδη που χρειάζονται:

Κουβέρτες, υπνόσακοι, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές – γάλατα και φαρμακευτικό υλικό, όπως, αιμοστατικά, αλοιφές εγκαυμάτων, αντιϊσταμινικά φάρμακα, αντιπυρετικά, αντισηπτικά, γάζες, αντιφλεγμονώδη, επιστρώματα, ισοθερμικές κουβέρτες, λευκοπλαστ, παυσίπονα, σύριγγες με βελόνες, φλεβοκαθετήρες.

ΦΑΡΜΑΚΑ

Διαλύματα ηλεκτρολυτών και δεξτρόζης

(Φυσιολογικοί οροί, Ringers, Γλυκόζη 5%, Lactate Ringers, Water for injection).

Αντιεμετικά της χημειοθεραπείας σε ενέσιμα (Zetron, Zofron, Onda,

Vefron).

Βρογχοδιασταλτικά (Aerolin inhaler).

Αντισηπτικά (Οινόπνευμα, Betadine, Hibitane).

Αντιβιοτικά (Augmentin, Fugentin (tb + ενέσιμο + σιρόπι) Bioclavid, Moxiclav, Antibacin inj, Claforan inj, Zithroxyn tb 500mg, Zithromax tb 250 mg, Zithromax syr 100mg/5ml, Zithromax syr 200mg/5ml,

Azithromysin 500mg tb, Ciproxin 500mg, Ufexil 500mg, Topistin 500mg (tbs + syr), Zyvoxid tb, Flagyl caps, Erythromycin tb + syr, Furolin tb, Dalacin C caps).

Ηπαρίνες (Clexane 20mg/0,2ml, Clexane 40mg/0,4ml, Clexane 100mg/1ml).

Καρδιολογικά – Αντιυπερτασικά – Αντιστηθαγχικά (Concor tb (2,5mg, 5mg), Lopresor tb + amp, Pensordil tb, Catapresan, Blocatens 10mg).

Διουρητικά (Lasix tb + amp).

Γλυκοκορτικοειδή (Dexaton amp – Deramethasone amp).

Ινσουλίνες ταχείας δράσης (Humalog,

Apidra, Novorapid).

Αντιϊσταμινικά (Clarityne tb).

Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη (Voltaren inj, Salospir tb (80,100,160,325 mg).

Αντιπυρετικά – Παυσίπονα (Depon, Panadol, Apotel (tb, υπόθετα, ενέσιμα, σιρόπι).

Αντιδιαρροϊκά Imodium caps.

Αδρεναλίνη amp και Ατροπίνη amp

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (Αποστειρωμένες γάζες και επίδεσμοι, Αιμοστατικοί επίδεσμοι, Ελαστικοί επίδεσμοι, Φλεβοκαθετήρες, Σύριγγες με βελόνες, Θερμοστατικές κουβέρτες).

“Τώρα είναι η ώρα των πράξεων, και γι’ αυτό η διοίκηση της #Περιφέρεια_Αττικής μαζί με τον ΙΣΑ προχωρούμε και σε άλλες δράσεις, όπως είναι η διενέργεια rapid test, η ιατρική συνδρομή σε Ουκρανούς πρόσφυγες που φθάνουν στην Αττική, η δυνατότητα φιλοξενίας σε ξενοδοχεία σε όσους το χρειάζονται. Παράλληλα θα μεταβούν στην Ουκρανία ιατροί και θα σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προξενείο της Ουκρανίας”, όπως έχει δηλώσει ο Περιφερειάρχης.