ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                                                                              ΚΑΛΛΙΘΕΑ 3.7.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Πρόκειται για ένα φρέσκο εγχείρημα που διασταυρώνει δημιουργικά τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, τη γαστρονομία, την αγάπη για το περιβάλλον. Οι 3 ξεχωριστές ταινίες, βγαλμένες από τη ζωή, που επιλέχθηκαν από τον διεθυντή του φεστιβάλ, κ. Manuel de Coco, “άνοιξαν” ζωηρό διάλογο με τους θεατές και τους λοιπούς συντελεστές, με τον συντονισμό της κ. Ευγενίας Φώη.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” με τη συνδρομή των μελών από το τμήμα ειδικής αγωγής ΑμεΑ, άντλησαν έμπνευση από τη χώρα παραγωγής των ταινιών για να παρουσιάσουν ζωντανά τις γευστικές επιλογές που προσφέρθηκαν στους θεατές.

Το κινηματογραφικό ταξίδι γεύσεων είχε από την αρχή οικολογικό χαρακτήρα (με προϊόντα σερβιρίσματος μιας χρήσης και βιοδιασπώμενα και με τους καφέ και μπλε κάδους να είναι τοποθετημένοι στον χώρο). Φέτος, όμως το ταξίδι πλαισιώθηκε και από το Κινητό Πράσινο Σημείο και την εκπαιδευμένη ομάδα της The Green City παρουσία της κ. Άννας Κλειδά, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, και το οποίο αποβλέπει στο να αναδείξει τη σημασία που έχει η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση στην πηγή, την επαναχρησιμοποίηση, την αξιοποίηση των βιοαποβλήτων, δηλαδή σε αυτή την καθημερινή μάχη που δίνουμε όλοι μαζί για να “νικήσουμε το τέρας των σκουπιδιών”.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης, κ. Γ. Πατούλης, με την αρωγή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, κ. Χάρη Ρώμα, συνεχίζουν να στηρίζουν τον πολιτισμό, ζωντανεύοντας τις γειτονιές της Αττικής.

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τον Δήμαρχο Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλης που μάς παραχώρησε τη χρήση του Cine Άλιμος και ενέταξε το φεστιβάλ στο θερινό πρόγραμμα, όπως και όλο το ανθρώπινο δυναμικό που με χαμόγελο και ευγένεια υποστήριξε ουσιαστικά την πρωτοβουλία μας.