Με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (21/06/2018) ενέκρινε το έργο με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Δ.Κ. ΜΟΣΧΑΤΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 1.264.622,80 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου και θα εκτελεστεί από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Η περιοχή ανάπλασης, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Μοσχάτου, αποτελείται από την πλατεία Μεταμόρφωσης καθώς και από τους όμορους δρόμους σε αυτή, την οδό Κνωσού, τμήμα της οδού Θερμοπυλών και την οδό Κορίνθου.Η συνολική έκταση της περιοχής είναι περίπου 6,7 στρέμματα από τα οποία τα 2.200 τ.μ. τα καταλαμβάνει η κυρίως πλατεία, ενώ τα 4.500 τ.μ. οι όμοροι οδοί και τα πεζοδρόμια.
Σκοπός του έργου, είναι η ενεργειακή, λειτουργική, και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Μεταμόρφωσης και των όμορων οδών σε στόχο να προσδοθούν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.
Ο σκοπός αυτός θα επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, με την δημιουργία ενιαίας μεγαλύτερης επιφάνειας πλατείας, με την λειτουργική εκμετάλλευση χώρων πρασίνου με καθιστικά παγκάκια, με την αναβάθμιση της παιδικής χαράς και την οριοθέτηση χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων καθώς και με τον διαχωρισμό «λωρίδας κυκλοφορίας» για την ανεμπόδιστη κίνηση οχημάτων ανάγκης. Επίσης θα υπάρχει πρόσβαση και για ΑΜΕΑ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθήνας, Χρήστος Καπάταης στην εισήγησή του προς το Π.Σ. ανέφερε μεταξύ άλλων: « Προστίθεται ένας ακόμα κρίκος στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών Μοσχάτου – Ταύρου και αυτό έρχεται σε συνέχεια του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στην ευρύτερη περιοχή της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου».

PLATEIA_n.jpg JPG 101,38 KB18/08/21 06:12:21