ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                                                                                ΚΑΛΛΙΘΕΑ 17.9.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και διαρκή επαγρύπνηση για την καλύτερη θωράκιση της Αττικής και των πολιτών. Σε συνεργασία με τους Δήμους και σε απόλυτο συντονισμό με την Πολιτική Προστασία θα αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη κατάσταση, με ενότητα και ψυχραιμία».

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας «Ιανός». Από την πρώτη στιγμή ενημέρωσης από την ΕΜΥ για την εκδήλωση έκτακτων καιρικών φαινομένων κατ’ εντολήν του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης:

•Εντατικοποιήθηκαν περαιτέρω οι αυτοψίες και οι καθαρισμοί σε όλα τα ρέματα της Αττικής, με έμφαση σε αυτά που βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου,

•Σε ρέματα και περιοχές υψηλής επικινδυνότητας θα βρίσκονται ειδικά χωματουργικά μηχανήματα, ενώ σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ θα βρίσκονται συνεχώς αντλίες απάντλησης υδάτων,

•Έγινε έλεγχος και καθαρισμός των φρεατίων και αντλιοστασίων του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας, ενώ αυτοκίνητα της ΔΙΔΙΜΥ θα περιπολούν από το πρωί τους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς μας.

Όσον αφορά στην λειτουργία των σχολείων, παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη της κακοκαιρίας και αν απαιτηθεί, θα προχωρήσουμε στην λήψη προληπτικών μέτρων, τα οποία θα ανακοινωθούν με νεότερη ενημέρωση.

Συνιστάται στους πολίτες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων:

•Να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις.

•Να μην διασχίζουν χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα.

•Να μην διέρχονται κάτω από μεγάλα δένδρα και πινακίδες, καθ’ όλη την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

•Να αποφεύγουν υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους κυρίως σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χειμάρρους ή ακτές.

119708828_3290747367677505_7321792732415091082_o.jpg20200917103631_IMG_5818.JPG