Στoν Αγ. Δημήτριο, μετά από κοινή πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Νότιου Τομέα Αθήνας Χρήστου Καπάταη και της Δημάρχου του Αγ. Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, με σκοπό την οργάνωση των δράσεων στα σχολεία του Δήμου, όπου και παραβρέθηκαν όλοι οι διευθυντές των σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης καθώς και οι διευθυντές της Δ΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Μετά από διαλογική συζήτηση κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για την πορεία της εκτέλεσης του προγράμματος της ανακύκλωσης χαρτιού, στα σχολεία του Δήμου Αγ.Δημητρίου.
Οι εκπρόσωποι του ΕΔΣΝΑ παρουσίασαν όλες τις πτυχές του προγράμματος και δήλωσαν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα αλλά και την πλήρη διαθεσιμότητά τους.
Η Δήμαρχος του Αγ. Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου, τόνισε ότι ο Δήμος είναι πρωτοπόρος στα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, και θα είναι αρωγός με ένθερμη υποστήριξη σε αυτήν την προσπάθεια.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι: Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, Σοφία Κορωναίου-Καμπά, Περιφερειακή Σύμβουλος Αγγελική Λεβέντη, το στέλεχος του ΕΔΣΝΑ κ. Σταματοπούλου Ευθυμία, Διευθυντές Εκπαίδευσης της Α΄θμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Κέντρος και της Β΄θμιας Εκπαίδευσης κ. Βαρελάς Άρης.
Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι ο Δήμος Αγ.Δημητρίου, η εκπαιδευτική κοινότητα, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, προχωράνε από κοινού σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία του Δήμου, με το οποίο ευελπιστούνε η επόμενη ημέρα στην διαχείριση απορριμμάτων να μην έχει σχέση με το παρελθόν.
Παρόμοιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον Νότιο Τομέα.