Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 διεξήχθη η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα με θέμα τα Ναρκωτικά στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Δ. Μοσχάτου-Ταύρου.

Οι εκλεκτοί ομιλητές, συζήτησαν θέματα στατιστικής των ουσιών, μεθόδους θεραπείας, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες ακολουθούμενες και σχεδιαζόμενες πολιτικές, τις σχετιζόμενες με τα ναρκωτικά λοιμώξεις, την έννοια της “Μείωσης Βλάβης” (harm reduction) και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάθε θεματική ενότητα ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Επιπλέον, ο γνωστός φωτοειδησεογράφος κ. Ιάκωβος Χατζησταύρου, παρουσίασε υλικό από το λεύκωμα φωτογραφίας που εκδόθηκε με τίτλο “Drugs – Παραμύθι – Addicts” με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, και το οποίο διανεμήθηκε σε ομιλητές και ακροατές.

Κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, η Αντιπεριφερειάρχης Ν.Τ.Α. κ. Μαρία Καρακλιούμη, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ρένα Βασιλάκη, ενώ την Εθνική Συντονίστρια για τα Ναρκωτικά εκπροσώπησε η κ. Εύη Παπαλόη.

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών έχουν καταγραφεί και τα πρακτικά της Ημερίδας θα είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή από τη σελίδα μας το Μάρτιο του 2014.