ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                      ΚΑΛΛΙΘΕΑ 22.12.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξέλιξη η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Αττικής σε ωφελούμενους που διαμένουν σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα περίπου 40εκ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε»

Ξεκίνησε σήμερα από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου (Δημοτικό Γήπεδο Αγ. Δημητρίου) η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης (είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, νωπά είδη και είδη οπωροπωλείου) σε ωφελούμενους που διαμένουν σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ. Συνολικά σήμερα διανεμήθηκαν προϊόντα σε 929 συνολικά ωφελούμενους.

Η διανομή έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Εφαρμόσθηκαν τα  μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-COV-2, τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις και δεν υπήρξε συνωστισμός.

Οι διανομές θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου (κλειστό Γυμναστήριο Σοφία Μπεφόν), όπου στις 28.12.2020  θα δοθούν είδη πρώτης σε 557 ωφελούμενους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας. Στόχος μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα περίπου 40εκ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε. Πρόκειται για ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με στόχο να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε και να πετύχουμε».

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Δήμητρα Νάνου, τόνισε:

 «Για μία ακόμη φορά η Περιφέρεια Αττικής στέκεται έμπρακτα δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Οι Υπηρεσίες ολοκλήρωσαν έγκαιρα τον ανοικτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό προϋπολογισμού 17.000.000 ευρώ (2η φάση του ΤΕΒΑ), με αποτέλεσμα να έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, βασικά αγαθά σε συνανθρώπους μας που βιώνουν τις δυσκολίες της παρατεταμένης οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για όποιον μας χρειάζεται».