ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                                                                                ΚΑΛΛΙΘΕΑ 05.02.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 5.2.2021 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών η 9η συνάντηση εργασίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου που είχε ως αντικείμενο:

  • Την ανάγκη συνεχούς επικαιροποίησης των υπολογιστικών φύλλων, ώστε να είναι μετρήσιμο το έργο των ΚΕΠ Υγείας.
  • Τη χρησιμότητα των μηνιαίων τηλεδιασκέψεων στην από κοινού συζήτηση προβλημάτων και την εξεύρεση λύσης, καθώς και την ανάγκη συγκρότησης υποομάδων τηλεδιασκέψεων γιασυνεργασία σε επιμέρους θέματα.
  • Την παρουσίαση, από την κ.Μαριάνθη Χατζηκωνσταντίνου, του τρόπου προβολής των δράσεων πρόληψης και υγείας των Δήμων μέσω διαδικτύου και socialmedia (facebook, instagram, youtube) καθώς και δελτίων τύπου και τοπικών εφημερίδων.
  • Τηνπαρουσίαση των ενημερωτικών videos που αφορούν στα 11 νοσήματα της πλατφόρμας των ΚΕΠ Υγείας και τα οποία οι Δήμοι μπορούν να αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους.
  • Τη δυσκολία προσέγγισης των δημοτών για την εγγραφή τους στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας εξαιτίας του κορωνοϊού.
  • Την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τη σημαντικότητα του εμβολιασμού και την ανάγκη δημιουργίας κινητών συνεργείων εμβολιασμού πολιτών με δυσχέρεια μετακίνησης.
  • Την προτεραιοποίηση των υπαλλήλων των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων στον εμβολιασμό.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρενέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε την αναγκαιότητα συνέχισης και ανάπτυξης του Προγράμματος Πρόληψης και Προσυμπτωματικού ελέγχου τόσο για την πρόληψη θανάσιμων νοσημάτων όσο και για τη διατήρηση καλής ποιότητας της υγείας των πολιτών καθώς και τη μείωση της θνησιμότητας. Τόνισε ιδιαίτερα τη σημαντικότητα της συμβολής του ανθρώπινου δυναμικού στο ανωτέρω πρόγραμμα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Δήμητρα Νάνου. Την οργάνωση της συζήτησης ανέλαβε ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Νίκος Σοφός, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη, κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος. Στη τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος η κ. Αγνή Γκέτσιου από το γραφείο Περιφερειάρχη, η κ. Αργυρούλα Αργύρη από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών και εκπρόσωποι από όλους τους Δήμους του Νότιου Τομέα: η κ. Τσουμάνη Αλίκη, υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας (Π. Φάληρο), ο κ. Νότης Γιατζίδης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (Νέα Σμύρνη), ο κ. Mπαμπάνας Αθανάσιος (Άγ. Δημήτριος), η κ. Ουρανία Ζαχαροπούλου, Δ/ντρια Κοινωνικής Αντίληψης (Άλιμος), η κ. Τριάδα Κουρτέσα, Συντονίστρια ΚΕΠ Υγείας (Αργυρούπολη – Ελληνικό), η κ. Ευαγγέλου Εβίτα, Κοινωνική λειτουργός (Γλυφάδα) και η κ. Δήμητρα Παπαγεωργίου, Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας (Μοσχάτο – Ταύρο).

Η επόμενη τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε για τις  5.3.2021.