ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                                                               ΚΑΛΛΙΘΕΑ 27.04.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε σήμερα 27.4.21 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής

Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής ΕνότηταςΝοτίου Τομέα Αθηνών, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως:

  • Στις εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού της βλάστησης
  • Στην ετοιμότητα του ανθρωπίνου δυναμικού και των μέσων που θα συνδράμουν το έργο του Πυροσβεστικού σώματος
  • Στα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας
  • Στη συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες
  • Στη συνεργασία της Περιφέρεια Αττικής και της ΑυτοτελούςΔιευθύνσης Πολιτικής Προστασίας με τους Δήμους της Περιφερειακής μας Ενότητας και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Απόλυτη προτεραιότητα για τον Περιφερειάρχη, κ. Γιώργος Πατούλης, και όλους εμάς η προστασία της ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος. Η σωστή ενημέρωση του πολίτη, η πρόληψη, η τήρηση των κανόνων αυτοπροστασίας θα βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετασχόντες ήτοι τους εκπροσώπους των Δήμων, την Δ/νση Δασών, τον ΣΠΑΥ, τους ένστολους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και τις ομάδες εθελοντών για την αγαστή συνεργασία στη διαχείριση έκτακτων περιστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενημερωθήκαμε και για τη φωτιά που ξέσπασε στο Λόφο Πανί στον Δήμο Αλίμου, η οποία με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε υπό έλεγχο.