Σήμερα την 20/2/2012, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο τελικός συντονισμός όλων των συμμετεχόντων πλευρών στο πρόγραμμα με τίτλο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020.
Εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα και την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποϊίας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Σμύρνης, Πατήρ Ιωάννης Πατίτσας, η υπεύθυνη προγραμμάτων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας «Αποστολή», κ. Λουκία Συνοδινού και η Διευθύντρια προγραμμάτων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας «Αποστολή», κ. Βασιλική Λεοντάρη.
Συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι της Ομάδας Διαχείρισης του Έργου των Δήμων : Α. Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Μοσχάτου – Ταύρου, Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου.
Κατά την σύσκεψη, παρουσιάστηκε η τελική έκθεση πεπραγμένων της υπό εξέλιξη διαβούλευσης και ακολούθησε διάλογος για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.
Όλοι όσοι παρευρέθηκαν, Περιφερειακή Αρχή, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και ΟΤΑ Ά βαθμού, συμφώνησαν ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε με όλα τα μέσα που διαθέτουν, αλλά και με σκληρή δουλειά, να ανταποκριθούν στην αναγκαιότητα των καιρών που είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.