Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου οπωροκηπευτικών στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, εντόπισαν καιδέσμευσαν 3054 κιλά φρούτων.

Πιο αναλυτικά στις 24-09-2013, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν σταφύλια σουλτανίνα βάρους 342 κιλών (38 τελάρα των 9 κιλών), σταφύλια φράουλα βάρους 243 κιλών (27 τελάρα των 9 κιλών), σταφύλια σταφίδα εγχώρια βάρους 469 κιλών (67 τελάρα των 7 κιλών) και νεκταρίνια βάρους 2000 κιλών (200 τελάρα των 10 κιλών) χωρίς καμία σήμανση επί της συσκευασίας.

Ύστερα από τα παραπάνω οι ελεγκτές προχώρησαν στη δέσμευση όλων των προαναφερόμενων ποσοτήτων φρούτων, μέχρι να ταυτοποιηθεί πλήρως η προέλευσή τους .

Η περαιτέρω τύχη των δεσμευμένων προϊόντων θα κριθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Μετά τη σύνταξη της έκθεσης ελέγχου και του σχετικού πρακτικού από τους ελεγκτές τροφίμων, η συγκεκριμένη επιχείρηση παραπέμπεται στην πρωτοβάθμια επιτροπή κυρώσεων, προκειμένου να της επιβληθούν οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις.