Με αφορμή την συνεχιζόμενη συζήτηση για την πιθανολογούμενη δημιουργία νέου λιμένα κρουαζιέρας στην περιοχή του Φαληρικού όρμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΟΛΠ και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων δημόσιων και των τοπικών φορέων, προγραμματίζει πολύ σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του κλάδου κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Ήδη στο ΕΣΠΑ έχουν δεσμευτεί περισσότερα από 230.000.000 ευρώ για έργα που θα γίνουν μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο φιλοδοξούμε να αναδειχτεί στον σημαντικότερο πόλο έλξης κρουαζιερόπλοιων στη Μεσόγειο.

          Το γεγονός ότι κάποιοι επιμένουν να ανακινούν μία συζήτηση για δημιουργία νέου λιμανιού κρουαζιέρας στο Φάληρο, προκαλεί την κοινή λογική και δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με τις πραγματικές τους προθέσεις. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός «φαραωνικού» λιμενικού έργου σε μια περιοχή που σήμερα διαθέτει μαρίνες και ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ προγραμματίζεται και η συνολική του ανάπλαση για άλλου τύπου χρήσεις, είναι τουλάχιστον προκλητική.

          Ο Πειραιάς δεν χρειάζεται άλλο λιμάνι, από τη στιγμή που ο κεντρικός λιμένας εξυπηρετεί πια μόνο την επιβατική κίνηση και ήδη παρουσιάζει τεράστια δυναμική στον τομέα της κρουαζιέρας. Αυτή του η δυναμική μπορεί να αξιοποιηθεί με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί ήδη, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και στους πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι περιμένουν από την πολιτική τους ηγεσία να βάλει την οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης, με ορθολογική διαχείριση των πόρων.

Γι’ αυτό, λοιπόν, επειδή δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί άγνοια για τον επίσημο προγραμματισμό έργων και για τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, είναι βέβαιο ακόμη και για τον πλέον καλόπιστο άνθρωπο ότι η συζήτηση αυτή γίνεται εκ του πονηρού».