Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο εντατικοποίησης των κτηνιατρικών υγειονομικών ελέγχων ενόψει των εορτών του Πάσχα, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στις 09-04-2014 στην κεντρική κρεαταγορά του Ρέντη, εντόπισαν και δέσμευσαν 96 νωπά αρνιά προέλευσης Βουλγαρίας συνολικού καθαρού βάρους 1200 κιλών.

Τα παραπάνω ολόκληρα σφάγια δεσμεύτηκαν καθώς οι σφραγίδες καταλληλότητας υγειονομικού κτηνιατρικού ελέγχου δεν ήταν ευκρινείς, αλλά ελλιπείς και ασαφείς, κατά παράβαση της ισχύουσας Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας και επομένως ήταν αδύνατη η ταυτοποίησή τους.

Επίσης, την ίδια ημέρα σε κρεοπωλείο στην περιοχή της Νίκαιας, κατά τον διενεργηθέντα υγειονομικό έλεγχο, οι ελεγκτές δέσμευσαν για τους ίδιους λόγους ακόμη 10 ολόκληρα αρνιά, επίσης προέλευσης Βουλγαρίας, συνολικού καθαρού βάρους 100 κιλών. Η περαιτέρω τύχη των δεσμευμένων αρνιών θα κριθεί σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς.

Με αφορμή της δέσμευσης των κρεάτων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά δεν σταματούν τους ελέγχους προκειμένου να προστατεύσουν τους καταναλωτές ειδικά αυτή την περίοδο που είναι αυξημένη η κίνηση στην αγορά του κρεάτων και ειδικότερα των αρνιών. Τα φαινόμενα εισαγωγής ακατάλληλων τροφίμων από χώρες του εξωτερικού θα αντιμετωπιστούν όπως προβλέπει ο νόμος, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.»