Σε συνέχεια της συστηματικής και στοχευμένης προσπάθειας των ελεγκτών τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας για την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε στάδιο της διαδικασίας στις συναλλαγές, στο χώρο της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες διάφορα νωπά αλιεύματα συνολικού βάρους 192 κιλών.

Πιο αναλυτικά, στις 18-03-2014 κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο στον εσωτερικό χώρο πώλησης της ιχθυόσκαλας, στο πλαίσιο συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την εξάλειψη φαινομένων εκτροπών, βρέθηκαν εκτεθειμένα προς πώληση 30 ιχθυοκιβώτια – φελιζόλ με νωπά αλιεύματα (σαρδέλες, μπαρμπούνια, τσιπούρες, μπακαλιάροι κλπ) συνολικού βάρους 192 κιλών, αγνώστου κατόχου.

Μετά τον επιτόπιο έλεγχο, τα παραπάνω αλιεύματα βρέθηκαν σε καλή υγειονομική κατάσταση, κρίθηκαν κατάλληλα για άμεση κατανάλωση, παρακρατήθηκαν και αποθηκεύτηκαν στα ψυγεία της ιχθυόσκαλας, προκειμένου να διατεθούν με ευθύνη της διοίκησης στους φορείς που ασκούν κοινωνικό έργο και σε συσσίτια αστέγων.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου σε σχετική δήλωση τόνισε: «Οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πειραιά βρίσκονται σε επαγρύπνηση διαρκών ελέγχων σε όλους τους χώρους εμπορίου και διακίνησης τροφίμων, οι οποίοι ενισχύουν τα επίπεδα ασφάλειας των καταναλωτών με προσανατολισμό στην ορθή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για την υγιεινή των τροφίμων».