Οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά σε έκτακτους ελέγχους και σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία Πειραιά, προχώρησαν στην κατάσχεση 221 κιλών αλιευμάτων (γαύρο, σαρδέλα, μαρίδα, καλαμάρια, γαρίδες, τσιπούρες κ.λ.π.).

Τα παραπάνω αλιεύματα βρέθηκαν στην κατοχή πλανόδιων εμπόρων, οι οποίοι δεν διέθεταν τις απαραίτητες άδειες κατά τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα. Τα κατασχεθέντα αλιεύματα κρίθηκαν κατάλληλα με αυστηρό χρονικό περιορισμό δύο ημερών και διατέθηκαν για άμεση κατανάλωση στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας στο Δήμο του Πειραιά, στο Ενοριακό Φιλόπτωχο ταμείο του Αγίου Φανουρίου στην Δραπετσώνα και στο Ίδρυμα Ορθόδοξος Χριστιανική Αδελφότης «Ο Λυτρωτής» στον Πειραιά.

Επίσης από άλλο κλιμάκιο ελεγκτών κατασχέθηκαν τρόφιμα φυτικής προέλευσης (κρεμμύδια, καρότα, λάχανα και λεμόνια) συνολικού βάρους 618 κιλών, τα οποία αφού πρώτα κρίθηκαν κατάλληλα για κατανάλωση από τους ελεγκτές που διενήργησαν τον ποιοτικό έλεγχο, διατέθηκαν στο Φιλόπτωχο Ταμείο του Αγίου Φανουρίου στην Δραπετσώνα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Κος Στέφανος Χρήστου δήλωσε ότι η βοήθεια προς τα παραπάνω Φιλανθρωπικά Ιδρύματα είναι πολύτιμη και αποδεικνύει την έμπρακτη συμπαράστασή μας στις δύσκολες μέρες που περνάμε λόγω της οικονομικής κρίσης και ότι η βοήθεια και το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας, θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και στο μέλλον.

                                                                   Από το Γραφείο Τύπου