Οι ελεγκτές τροφίμων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά, σε έκτακτους ελέγχους και σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία της Δ/νσης Ειδικής Αστυνόμευσης και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Πειραιά, προχώρησαν στην κατάσχεση 104 κιλών νωπών αλιευμάτων (γαύρο, σαρδέλα, μπακαλιάρο, κουτσομούρα, γόπες, μαρίδα, καλαμάρια, γαρίδες, τσιπούρες και χταπόδια).

Τα παραπάνω αλιεύματα κατασχέθηκαν από πλανόδιους εμπόρους, οι οποίοι δε διέθεταν τις απαραίτητες άδειες και τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα. Τα κατασχεθέντα αλιεύματα κρίθηκαν κατάλληλα για κατανάλωση με αυστηρό χρονικό περιορισμό 2 ημερών και διατέθηκαν για άμεση κατανάλωση στο Φιλόπτωχο Ταμείο Αγίου Φανουρίου στη Δραπετσώνα.

Παράλληλα, στις 27-05-2013, από άλλο κλιμάκιο ελεγκτών κατασχέθηκαν 25 κιλά φράουλες, 8 τεμάχια πεπόνια, 40 κιλά κεράσια και 35 κιλά βερίκοκα. Μετά τον ποιοτικό έλεγχο, τα παραπάνω φρούτα κρίθηκαν κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και διατέθηκαν στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Παιδικό Σπίτι» του Πειραιά.