Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, σε συνεργασία με τους Δήμους Νίκαιας – Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Κορυδαλλού, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνουν μουσικοθεατρική εκδήλωση με τίτλο «ΣΑΝ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟ ΓΙΑΓΚΙΝΙ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012, στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, με τη συμμετοχή του Πασχάλη Τόνιου, της Ελένης Πέτα και του Γρηγόρη Βαλτινού, τους οποίους πλαισιώνει η παραδοσιακή ορχήστρα «Ήχοι εξ Ανατολής», θεατρικό σχήμα εργαζομένων του ΟΤΕ, και χορευτική – χορωδιακή ομάδα του Δήμου Καλλιθέας.

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά είναι να τιμήσει το κορυφαίο ιστορικό γεγονός του Ελληνισμού και να αναδείξει την ιστορική διαδρομή του Μικρασιατικού Ελληνισμού και του πολιτισμού του. Η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά είναι ένας τόπος στον οποίο εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από την Μ. Ασία και όπου ξεκίνησαν μια «δεύτερη ζωή» μέσα από τις στάχτες των αλησμόνητων πατρίδων τους.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.