Στο πλαίσιο της εφαρμογής δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας στα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής, έχει ήδη ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών της Β/βάθμιας εκπαίδευσης για την πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής με το Υπουργείο Παιδείας.

          Στόχος του προγράμματος είναι η διαφύλαξη της υγείας των εφήβων και περιλαμβάνει ομιλία από ειδικούς επιστήμονες, παρουσίαση οπτικού υλικού με διαδραστικές διαφάνειες, παροχή ιατρικών συμβουλών για την ορθή σεξουαλική συμπεριφορά και συζήτηση με τους μαθητές.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται φέτος πιλοτικά σε συγκεκριμένα σχολεία όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής και συστηματικά θα εφαρμοστεί κατά το σχολικό έτος 2013 -2014. Στον Πειραιά έχουν ήδη γίνει επισκέψεις σε δύο σχολεία:

*        1ο ΕΠΑΛ Πειραιά, στους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Τομέα Υγείας & Πρόνοιας με ειδικότητες Βοηθών Νοσηλευτών, Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθών Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων.

*        9ο ΕΠΑΛ Πειραιά –Δημόσιο Ναυτικό Επαγγελματικό Λύκειο, στους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Τομέα Πλοιάρχων Ε.Ν. και Μηχανικών Ε.Ν.